OPĆI UVJETI KORIŠTENJA WEB TRGOVINE


Opći uvjeti web trgovine ek-energija.hr, tvrtke E.K. Energija d.o.o. sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, Zakonom o zaštiti osobnih podataka te Zakonom o elektroničkoj trgovini, važećim na području Republike Hrvatske. 

Ovi opći uvjeti i odredbe primjenjuju se na korištenje ek-energija.hr web trgovine na web adresi www.ek-energija.hr isključivo sa svim podstranicama i na kupnju tamo dostupnih proizvoda. Molimo vas da pažljivo pročitate ove uvjete i odredbe prije korištenja. Vaša suglasnost s niže navedenim uvjetima i odredbama je preduvjet za izvršavanje kupovine. 

  1. OPĆE ODREDBE I UVJETI KORIŠTENJA WEB TRGOVINE  

1.1. Web trgovinu dostupnu na web adresi www.ek-energija.hr  uspostavila je tvrtka E.K. Energija d.o.o., čije se sjedište nalazi na adresi Kukuljanovo 385, 51227 Kukuljanovo, Škrljevo, Hrvatska, upisano u sudski registar Trgovačkog suda u Rijeci, pod brojem MBS 4470079, OIB 63606595933VAT ID: HR63606595933 (dalje u tekstu ‘ek-energija.hr)’ ili ‘E.K. Energija’ ili ‘Prodavatelj’ ili „Trgovac“). Ukoliko imate pitanja, možete nam se obratiti na e-mail adresu info@ek-energija.hr ili na kontakt naveden na web stranici ‘Kontakt'.

1.2. E.K. Energija d.o.o. pruža uslugu web trgovine na web stranici na domeni www.ek-energija.hr  Usluga se sastoji od pružanja informacijskih usluga, upravljanja sadržajem, provođenja financijskih transakcija, prodaje robe između korisnika web trgovine, tj. vas kao kupca i nas kao prodavatelja, te organiziranja dostave predmeta prodaje. Uslugu web trgovine moguće je koristiti samo na teritoriju Republike Hrvatske. 

1.3. Ove Opće odredbe i uvjete prihvaćate elektronskim putem prilikom potvrđivanja narudžbe u web trgovini. Također savjetujemo vam da pročitate i Pravila zaštite podataka i privatnosti, kao i Pravila o kolačićima (cookies), budući da se i ovi dokumenti odnose na vaše korištenje web trgovine.  

1.4. Korisnik se slaže da će koristiti web trgovinu isključivo u skladu s pozitivnim propisima za pregled objavljenih sadržaja, kupnju dostupnih proizvoda predavanjem pravno valjanih narudžbi i komunikaciju s prodavateljem.  

1.5. Usluge koje vam pružamo putem web trgovine ne uključuju troškove koje snosite koristeći računalnu opremu i drugu elektroničku opremu (elektroničke uređaje) te usluge za pristup našoj web trgovini.  E.K. Energija . nije odgovorna za troškove telefona, podatkovnog prometa ili bilo koje druge troškove do kojih može doći prilikom narudžbe ili pregledavanja sadržaja web trgovine i korištenja na njoj dostupnih usluga.  

 2. PROMJENE OPĆIH UVJETA 

2.1. Važećom verzijom Općih odredbi i uvjeta korištenja web trgovine uvijek se smatra ona verzija koja je objavljena na ovoj stranici. Za slučaj sporova, primijeniti će se verzija koja je bila važeća u trenutku izvršenja kupnje i s kojom ste kao korisnik izrazili svoju suglasnost u trenutku predavanja narudžbe.  

2.2. Ovim putem vas obavještavamo da postoji mogućnost povremene promjene Općih odredbi i uvjeta korištenja web trgovine radi usklađivanja s promjenama zakona i/ili našim poslovnim procesima. Tehnički nismo u mogućnosti svakog korisnika obavijestiti o eventualnim promjenama, stoga vam preporučamo da pročitate ovaj tekst prilikom ponovnog korištenja web trgovine kako biste se upoznali s mogućim promjenama. 

2.3. E.K. Energija  zadržava pravo izmjene ili ukidanja (privremeno ili trajno) bilo kojih proizvoda ili usluga koje pruža, kao i promjene sadržaja u web trgovini, bez prethodnog odobrenja ili obavijesti, uz primjenu dobrih poslovnih običaja.  

 3. SKLAPANJE UGOVORA O KUPOPRODAJI 

3.1. Prilikom pregledavanja sadržaja web trgovine možete slobodno birati željene artikle i dodavati ih u košaricu. Ova radnja nije niti na koji način obvezujuća. Nakon što ste odabrali željene artikle i sigurni ste da ih želite kupiti, krećete u proces narudžbe prilikom kojeg unosite sve podatke potrebne za izvršenje narudžbe, potvrđujete svoju suglasnost s Općim odredbama i uvjetima korištenja web trgovine, te ovisno o odabranom načinu plaćanja, izvršavate plaćanje. Radnje koje ste izvršili i potvrdili prilikom procesa predavanja narudžbe smatraju se sklapanjem ugovora o kupoprodaji i kao takve su obvezujuće. 

3.2. Ove Opće odredbe i uvjeti čine sastavne dijelove ugovora o kupoprodaji sklopljenog putem web trgovine. 

3.3. Nakon predavanja  vaše narudžbe korištenjem sučelja web trgovine, primiti ćete na e-mail adresu, koju ste upisali u procesu narudžbe, automatski generiranu potvrdu o primitku narudžbe (u daljnjem tekstu ‘Potvrda’). Potvrda o primitku narudžbe ne smatra se potvrdom sklapanja ugovora o kupoprodaji  od strane prodavatelja, već je isključivo dokument kojim se potvrđuje primitak narudžbe. 

3.4. Zadržavamo pravo odbijanja primljene narudžbe ukoliko je zbog izvanrednih okolnosti nismo u mogućnosti izvršiti prema standardima kvalitete web trgovine ek-energija.hr. Prodavatelj nije obvezan na temelju primljene narudžbe sklopiti ugovor o kupoprodaji u slučaju kada ne može u potpunosti izvršiti obveze iz ugovora. Ugovor o kupoprodaji od strane prodavatelja smatra se sklopljenim u trenutku otpreme robe o čemu ćete biti obaviješteni posebnom e-mail porukom. 

3.5. Ugovor koji Kupac sklapa s Trgovcem jednokratan je ugovor o kupoprodaji proizvoda na daljinu koji je konzumiran isporukom robe te izvršenim plaćanjem od strane kupca, u slučaju da ne bude raskinut. Ovi Uvjeti kupnje sastavni su dio ugovora. 

 4. CIJENE, SLIKE I INFORMACIJE O PROIZVODIMA 

4.1. Sve cijene proizvoda u web trgovini izražene su u hrvatskim kunama (HRK) i uključuju PDV. Cijene proizvoda su iste za sve vrste plaćanja i vidljive su na stranici proizvoda i u košarici prilikom zaključivanja narudžbe. Naručena roba isporučuje se po cijenama i uvjetima važećim na web trgovini na dan predavanja narudžbe, bez obzira na cijene i uvjete važeće na dan isporuke. U cijenu proizvoda nije uključen trošak dostave koji se posebno obračunava u zadnjem koraku narudžbe nakon što korisnik upiše željenu adresu dostave, osim za velike agregate gdje se cijena dostave posebno obračunava. Prodavatelj zadržava pravo promjene cijene bez prethodne obavijesti. 

4.2. U izvanrednim slučajevima, kod administrativne pogreške u iskazivanju cijene proizvoda na stranicama web trgovine, nismo obvezni sklopiti ugovor o kupoprodaji po nepovoljnim uvjetima. Ako do takvog slučaja dođe, ponuditi ćemo vam da proizvod kupite po ispravnoj cijeni, bez obveze prihvaćanja takve ponude. U slučaju vašeg neprihvaćanja ponude, plaćeni iznos će vam biti vraćen ukoliko je uplata s vaše strane prethodno izvršena. 

4.3. Proizvodi ostaju vlasništvo prodavatelja do primitka potpune uplate prema sklopljenom ugovoru o kupoprodaji, bez obzira da li je roba isporučena. 

4.4. Slike i opisi ne moraju nužno biti identični proizvodu. Trgovac zadržava pravo pogreške u opisu i slikama proizvoda. 

4.5. Odstupanja kod izgleda proizvoda ostaju pridržana, jer su modeli kupcu prikazani samo u svrhu informiranja i približnog određivanja karakteristike robe, bez jamčenja jednakosti. 

4.6. Trgovac se obvezuje pokušati u najvećoj mogućoj mjeri osigurati ažurnost i točnost informacija na internetskim stranicama, osobito u odnosu na cijenu ponuđenih proizvoda i usluga. Trgovac ne odgovara za eventualne pogreške u opisu proizvoda i slika te pogreške nastale prilikom promjena cijena i ažuriranja stranica. 

4.7. U slučaju takve pogreške, a osobito ukoliko cijena istaknuta na internetskim stranicama iz bilo kojeg razloga ne bi odgovarala stvarnoj cijeni proizvoda, Trgovac će bez odgode obavijestiti Kupca o istoj, te mu omogućiti da isti otkaže, odnosno izmijeni narudžbu. 

4.8. Trgovac nije dužan isporučiti proizvode čija cijena nije ispravno prikazana. 

4.9. Ukoliko kupac odluči otkazati narudžbu proizvoda, trgovac će kupcu vratiti uplaćen novac što je prije moguće, a najkasnije u roku od 14 dana od dana obavijesti Kupca o otkazu narudžbe. 

 5. NAČINI PLAĆANJA 

 Virmansko

 6. ISPORUKA ROBE 

6.1. U trenutku kad predate narudžbu na web trgovini, E.K. Energija  zaprima vašu narudžbu, te ovisno o odabranom načinu plaćanja, kreće s pakiranjem pošiljke. Kod plaćanja na transakcijski račun internet bankarstvom ili općom uplatnicom pakiranje počinje nakon primitka uplate. 

6.2. Dostava se vrši na teritoriju Republike Hrvatske. Uslugu dostave izvršava ugovorni partner Intereuropa.  Detaljne uvjete dostave možete pogledati na linku Uvjeti dostave. 

6.3. E.K. Energija  neće mijenjati uvjete prodaje nakon sklapanja ugovora niti odustati od isporuke robe osim u slučaju da zbog tehničke pogreške sustava za praćenje zalihe određeni proizvod koji se prikazivao kao dostupan nije zapravo dostupan. U ovom izvanrednom slučaju ćemo vas pravovremeno obavijestiti putem kontakt podataka koje ste naveli prilikom predavanja narudžbe. Omogućiti ćemo vam da izaberete drugi proizvod umjesto nedostupnog proizvoda iz prvotno sklopljenog ugovora, bez obveze prihvaćanja takve ponude. U slučaju vašeg neprihvaćanja ponude, plaćeni iznos će vam biti vraćen ukoliko je uplata s vaše strane prethodno izvršena. 

6.4. Ako narudžba uključuje više proizvoda, od kojih jedan nije dostupan, o tome ćemo vas pravovremeno obavijestiti, a ostali naručeni proizvodi bit će isporučeni u skladu s ugovorom. 

6.5. Svi proizvodi biti će zapakirani u transportnu ambalažu na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti. Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavnom radniku koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. Kupac je obavezan prilikom preuzimanja robe potpisati otpremnicu ili dostavnicu te je dostavna služba uzima kao potvrdu o preuzimanju. Potpisom Kupca na potvrdi o primitku pošiljke smatra se da je proizvod preuzet bez vidljivih vanjskih oštećenja. 

 7. PRAVO NA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA I VRAĆANJE ROBE 

7.1. Imate pravo, ne navodeći za to razlog, raskinuti ugovor o kupoprodaji u roku od 14 dana od dana preuzimanja robe.  

Kupac je dužan prije isteka roka za jednostrani raskid ugovora obavijestiti trgovca o svojoj odluci da raskida ugovor i to putem Obrasca za jednostrani raskid ugovora kojeg može naći ovdje: Obrazac za jednostrani raskid ugovora te je isti dužan poslati elektroničkom poštom na adresu Trgovca: info@ek-energija.hr

Nakon pismene suglasnosti s Trgovcem, Kupac je dužan izvršiti povrat robe bez odgađanja, a najkasnije u roku od 5 (pet) dana od dana kada je obavijestio Trgovca o svojoj odluci da raskida ugovor. 

Kupac je dužan snositi izravne troškove povrata robe, prema cjeniku dostavne službe koju će koristiti za povrat. 

7.2Jednostranim raskidom ugovora, svaka je strana dužna vratiti drugoj ono što je primila na temelju Ugovora. Kupac je dužan primljenu robu vratiti na adresuE.K. Energija d.o.o., Kukuljanovo 385, 51227 Kukuljanovo, Škrljevo, Hrvatska,; s naznakom „za web trgovinu 

7.3. Preduvjet jednostranog raskida Ugovora jest da roba nije korištena te da se nalazi u originalnoj ambalaži. Ukoliko je do korištenja (umanjenja vrijednosti) došlo, po primitku vraćene robe izvršiti ćemo procjenu stanja robe prema vidljivim znakovima upotrebe i sukladno tome odrediti koji će vam postotak povrata novca biti isplaćen. U takvim situacijama ćemo vas kontaktirati i pokušati pronaći obostrano najprihvatljivije rješenje. 

7.4. Najkasnije u roku od 14 dana od dana kad smo zaprimili vašu obavijest o odluci raskida ugovora, uz uvjet da ste izvršili svoju obvezu povrata isporučene robe, izvršiti ćemo povrat vaše uplate koristeći isto sredstvo plaćanja koje ste koristili prilikom narudžbe.  

7.5. Nažalost nismo u mogućnosti izvršiti povrat dodatnih troškova, niti bilo kakve druge troškove povezane s procesom povrata. Pošiljke koje su poslane na način da zahtijevaju plaćanje prilikom preuzimanja također nismo u mogućnosti primiti. 

 8. ISKLJUČENJE PRAVA NA RASKID UGOVORA  

8.1. Kupac nema pravo na raskid ugovora u slučajevima propisanim člankom 79. Zakona o zaštiti potrošača, ako je: 

- ugovor o uslugama trgovac u potpunosti ispunio, a ispunjenje je započelo uz izričit prethodni pristanak potrošača te njegovu potvrdu da je upoznat sa činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora ako usluga bude u potpunosti ispunjena; 

- predmet ugovora roba ili usluga čija je cijena ovisna o promjenama na financijskom tržištu koje su izvan utjecaja trgovca, a koje se mogu pojaviti za vrijeme trajanja prava potrošača na jednostrani raskid ugovora; 

- predmet ugovora roba koja je izrađena po specifikaciji potrošača ili koja je jasno prilagođena potrošaču. 

 9. REKLAMACIJE ROBE S NEDOSTATKOM 

9.1. U zaista rijetkim slučajevima kada primite robu s nedostatkom ili se isti pojavi kasnije, imate pravo na prigovor ili reklamaciju robe u zakonskom roku prema Zakonu o zaštiti potrošača.  

9.2. Sukladno čl. 10 Zakona o zaštiti potrošača, omogućujemo vam da svoj prigovor ispunite u obrascu (zapisnik o prigovoru/reklamacijiuputite na e-mail adresu info@ek-energija.hr ili putem pošte na adresu E.K. Energija d.o.o., Kukuljanovo 385, 51227 Kukuljanovo, Škrljevo, Hrvatska, s naznakom „za web trgovinu . Na sve zaprimljene prigovore odgovoriti ćemo u što kraćem roku, no najkasnije u roku od 15 dana od dana zaprimanja prigovora te ćemo rješavanju postupiti sukladno zakonu o Zaštiti potrošača i Zakonu o obveznim odnosima. 

9.3. Nakon poslanog prigovora, robu s materijalnim nedostatkom potrebno je vratiti na gore navedenu adresu  

9.4. Reklamacija će se smatrati valjanom ako se pregledom proizvoda i, ukoliko je potrebno, dodatnim vještačenjem, utvrdi da odgovara uvjetima za reklamaciju sukladno Zakonu o obveznim odnosima i Zakonu o zaštiti potrošača. 

9.5. Ukoliko se utvrdi da je reklamacija pravovaljana, o našem trošku zamijeniti ćemo robu za istovjetnu bez nedostataka i refundirati trošak dostave reklamiranog artikla ili vratiti cjelokupan iznos koji je plaćen za proizvod uključujući i trošak dostave reklamiranog artikla. 

9.6. U slučaju da reklamacija nije pravovaljana, tj. ukoliko se prigovor potrošača odbije, kupac koji je uputio prigovor snosit će trošak ponovne dostave kupljenog proizvoda na adresu kupca. 

10. PRAVA I OBVEZE ek-energija.hr TRGOVINE 

10.1. E.K. Energija je dužna dostaviti vam prodanu robu u vrijeme i na način kako je to navedeno u predočenim uvjetima poslovanja, nakon što izvršite narudžbu i platite kupoprodajnu cijenu sukladno članku 3 ovog pravilnika. E.K. Energija  odgovara za materijalne nedostatke robe koju prodaje na web trgovini sukladno hrvatskim pozitivnim propisima, posebice Zakonu o obveznim odnosima Republike Hrvatske. 

10.2. E.K. Energija u web trgovini nudi proizvode koji su u našem isključivom vlasništvu. 

10.3. Web trgovina ek-energija može biti privremeno nedostupna ili dostupna samo u ograničenom opsegu, kao rezultat redovnog održavanja ili nadogradnje sustava, zbog tehničkih poteškoća, problema više sile ili drugih uzroka. E.K. Energija  (kao i treće strane povezane s njom) nije odgovorna, bez obzira na uzrok i trajanje, za eventualnu nedostupnost web trgovine, bilo kakvo kašnjenje ili prekid u prijenosu informacija, djelomični ili potpuni prekid ili pogrešan rad i/ili tehničke probleme koji mogu dovesti do pogrešne obrade podataka te bilo kakva potraživanja ili gubitke koja iz tog proizlaze. 

10.4E.K. Energija  neće biti odgovorna za bilo kakvu nemogućnost izvršenja ili kašnjenje u izvršenju neke od obveza koje ima na temelju ovih Uvjeta ili nekog od ugovora u slučaju da je to rezultat neke radnje ili događaja koji su izvan razumne kontrole E.K. Energije, uključujući kvar javnih ili privatnih telekomunikacijskih mreža. U tom slučaju, E.K. Energija  će upotrijebiti sve razumne napore da ispuni svoje obveze u najkraćem mogućem roku po prestanku takve izvanredne radnje ili događaja. 

 11. PRAVA I OBVEZE KUPACA 

11.1. Dužni ste platiti cijenu kupljenih proizvoda i troškova dostave ukoliko su isti uključeni u ukupnu vrijednost narudžbe, te preuzeti kupljene proizvode prilikom isporuke. Za sve reklamacije ovlašteni ste obratiti nam se, prema već navedenim uputama. 

11.2. Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe od trenutka njezinog preuzimanja, koje nastane kao rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode i obilježja robe. 

 12. PRAVILA ZAŠTITE PODATAKA I PRIVATNOSTI 

12.1. Registracijom na internet stranici www.ek-energija.hr  Kupac daje osobnu suglasnost za prikupljanje, korištenje, obradu i prenošenje svojih osobnih podataka potrebnih za korištenje web stranica, uključujući (ali bez ograničavanja na): 

- suglasnost da Trgovac može sukladno odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka, obrađivati dane osobne podatke za potrebe vlastitih evidencija i statistike, za potrebe stvaranja baze podataka o kupcima, obavještavanja o proizvodima i uslugama, za potrebe informiranja o isporuci, za potrebe dostave promotivnih materijala, unaprjeđenje odnosa s Kupcima te unapređenja usluga. Trgovac navedene podatke može davati trećima u svrhu izvršavanja usluge, zaštite interesa korisnika i Trgovca te sprječavanja eventualnih zlouporaba; 

- potrebe što boljeg uvida i razumijevanja pojedinačnih potreba i zahtjeva korisnika kao i razvijanja mogućnosti što kvalitetnijeg pružanja svih usluga Prodavatelja koji za rezultat imaju povećanje zadovoljstva korisnika; 

- suglasnost da mu se Trgovac može obraćati pismenim putem, telefonski, SMS-om i/ili elektroničkom poštom, te mu na kućnu adresu dostavljati materijale kojima će ga obavještavati o pogodnostima i novinama u svojoj ponudi; 

- davanje podataka trećim osobama potrebnim za izvršenje gore navedenih svrha 

Sve gore navedene osobne podatke Trgovac ne smije neovlašteno upotrebljavati niti učiniti dostupnim trećim osobama, osim u slučajevima kada to poseban zakon dozvoljava ili je pak potrebno u svrhu realizacije ugovornih obveza. Svi djelatnici Trgovca kao i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. 

U slučaju da korisnik/kupac ne želi da Trgovac više na bilo koji način obrađuje podatke istoga, te zahtijeva brisanje podataka o istome, dužan je o navedenom obavijestiti Trgovca, i to putem e-mail poruke na e-mail adresu: info@ek-energija.hr 

12.2E.K. Energija  se obvezuje čuvati privatnost osobnih podataka svih korisnika web trgovine ek.energija.hr, te će s istima postupati u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka, odnosno drugim primjenjivim propisima.  

12.3. Pravila zaštite podataka i privatnosti korisnika uključivo s Pravilima o kolačićima (cookies) smatraju se sastavnim dijelom Općih uvjeta i odredbi korištenja web trgovine ek-energija.hr i dostupna su na poveznici ‘Pravila zaštite podataka i privatnosti korisnika’.

 13. PRAVA INTELEKTUALNOG VLASNIŠTVA I VLASNIŠTVO SADRŽAJA 

13.1. Web trgovina ek-energija.hr sadrži materijale zaštićene autorskim pravom, žigom, dizajnom te druge informacije koje su pokrivene drugim pravima fizičkih ili pravnih osoba, uključujući, ali bez ograničenja, prava na tekstove, aplikacije, fotografije, video materijale, grafiku, glazbu, zvuk i slično, osim ako je drugačije naznačeno. 

13.2. Nije dozvoljeno mijenjati, objavljivati, prenositi, reproducirati, sudjelovati u prijenosu ili prodaji, stvarati izvedenice, ili na bilo koji način iskorištavati bilo koji sadržaj, u cijelosti ili djelomično, bez izričitog pisanog pristanka E.K. Energije  ili nositelja odgovarajućeg prava. Niste ovlašteni skidati, umnožavati, mijenjati, uređivati, distribuirati, prikazivati, brisati, slati, prodavati, preprodavati, prilagođavati ili mijenjati materijale zaštićene autorskim pravom na bilo koji način osim u svrhu svoje vlastite osobne uporabe. 

13.3. Radi izbjegavanja svake dvojbe, E.K. Energija  izričito zadržava i ne prenosi na korisnika bilo koja prava u odnosu na sadržaj web trgovine, te zabranjuje korištenje sadržaja web trgovine osim ako je to određeno ovim Općim uvjetima i ako je to eventualno dozvoljeno uputama na samoj web trgovini. 

 14. KOMUNIKACIJA, PRITUŽBE I NAČIN RJEŠAVANJA SPOROVA 

14.1. Ovi Opći uvjeti napravljeni su sukladno Zakonu o zaštiti potrošača i drugim propisima Republike Hrvatske.  

14.2. U slučaju da uočite pogrešku, problem, povredu, neprihvatljiv sadržaj i slično, objavljen u web trgovini www.ek-energija.hr, možete nas kontaktirati ili uputiti pritužbu. Svoje pisane prigovore na proizvode ili usluge Trgovca, Kupci mogu predati elektronskom poštom na adresu: info@ek-energija.hr 

14.3. Trgovac je dužan bez odgađanja potvrditi da je pisani prigovor Kupca primio, a najkasnije u roku od 15 (petnaest) dana od dana zaprimanja pisanog prigovora na isti odgovoriti pisanim putem. 

14.4. U slučaju spora između Kupca i Trgovca, može se podnijeti prijava Sudu časti Hrvatske gospodarske komore ili prijedlog za mirenje pri centrima za mirenje. 

14.5. Ovim putem vas obavještavamo o svojoj dobroj volji da svaki spor riješimo mirnim putem sporazumno, kao i vašem pravu da koristite mehanizme izvansudskog rješavanja potrošačkih sporova pravom pokretanja postupka izvansudskog rješavanja spora podnošenjem prijave Sudu časti Hrvatske gospodarske Komore, i/ili podnošenjem prijedloga za mirenje Centru za mirenje pri Hrvatskoj gospodarskoj Komori, te korištenjem online Platforme za online rješavanje potrošačkih sporova. 

14.6. Sukladno uredbi br. 524/2013 Europskog parlamenta i Vijeća, obveza je trgovaca u ugovorima o online prodaji na svojim stranicama osigurati elektronsku poveznicu s platformom za online rješavanje potrošačkih sporova. Platformi za rješavanje potrošačkih sporova putem interneta kupac može pristupiti putem ove poveznice: 

Platforma za online rješavanje potrošačkih sporova 

14.7. U slučaju spora, ako se problem ne može riješiti mirnim putem i dogovorom, nadležan je Sud u Rijeci. 

Ovi Opći uvjeti na snazi su i primjenjuju se od 15.05.2021. godine.