Kako pravilno odabrati elektroagregat?

Najispravniji odgovor na pitanje o namjeni agregata je onaj da mora — osigurati struju.

Ipak, na neke stvari je korisno obratiti pažnju. Primjerice, ukoliko trebate agregat za rezervno napajanje, a vaš objekt ima prikladan prostor za instalaciju vrijedi razmotriti unutarnju ugradnju otvorenog agregata, naravno uz ispravnu ugradnju.

Prijevoznim agregatom možete zadovoljiti potrebe više međusobno udaljenih objekata, naravno ne istovremeno, a ručne alate na gradilištu najlakše je pogoniti malim prijenosnim benzinskim agregatom sa zrakom hlađenim motorom. Ako vam je za istu namjenu potreban kvalitetan napon jer imate potrošač koji ne trpi velike propade napona ili će broj radnih sati biti velik, svakako je bolje odabrati agregat s diesel motorom i generatorom s regulacijom napona.

Kada je agregat za struju izvor rezervnog napajanja koji će rijetko raditi, najčešći izbor je agregat s diesel motorom. Iako postoje rješenja s benzinskim i plinskim motorima, diesel motor zbog svoje konstrukcije, a i diesel gorivo zbog svoje manje hlapljivosti od benzina, pouzdaniji su prilikom automatskih pokretanja nakon dugih perioda stajanja odnosno nekorištenja.

Similar Posts